Köszöntő

Nagy szeretettel köszöntjük a Siklósi - Sztárai Mihály - Református Gyülekezeti Kórus oldalán!

Szeretnénk képek, videók, bejegyzések által megismertetni magunkat, mert célunk az,
hogy szolgáló közösségként, minél többeknek bizonyságot tehessünk az Élő Istenről.
Bízunk benne, hogy eszköze lehetünk Istenünknek
és rajtunk túlmutat majd minden, amit kórusként teszünk.


A Siklós-Máriagyüdi Református Társegyházközség Siklósi Gyülekezetének kórusa vagyunk.
2011. januárjában alakult újra a kórusunk.
Elsődleges célunk az istentiszteletek, főképp az ünnepi alkalmak, zenés bizonyságtétellel való kiegészítése,
zenés szolgálatok vállalása.


Szeretnénk, ha Istentől kapott ajándékainkkal szolgálhatnánk Őt és a körülöttünk élőket is!

Áldás, békesség!
Domokosné Gyulai Zsuzsanna kórusvezető

2011. május 5., csütörtök

A kórusról


A Siklósi – Sztárai Mihály – Református Gyülekezeti Kórus

„Dicsérem az Urat, amíg élek, zsoltárt zengek Istenemnek, míg csak leszek.”
(Zsoltárok 146,2)

A Siklósi – Sztárai Mihály – Református Gyülekezeti Kórus 2011. január végén újra megkezdte működését. Korábban 2000-ben és 2007-ben is működött rövid ideig a kórus. Bízunk benne, hogy most minél többen és minél hosszabb ideig dicsérhetjük együtt Istent ilyen módon is.
Elsődleges célunk az istentiszteletek, főképp az ünnepi alkalmak, zenés bizonyságtétellel való kiegészítése, zenés szolgálatok vállalása, a gyülekezeti éneklés erősítése.
Várjuk mindazokat akik szeretnek énekelni, új énekeket tanulni , a keresztyén gyülekezeti közösség egy kisebb egységének, a gyülekezeti kórusnak, szerves részévé szeretnének válni és a közös éneklés, zenélés szolgálatát felvállalják. Bízunk benne, hogy idővel minden korosztály képviseltetni fogja magát Aki betöltötte 14. életévét, bátran csatlakozzon a kórus közösségéhez. Jelenleg 15 főből áll a kórus. Köszönet azoknak, akik a kezdetektől fogva vállalják a kórusban való szolgálatot. Nem kis feladat elkezdeni valamit szinte a semmiből. De hiszem, hisszük, hogy áldott szolgálat ez. A próbák alkalmával nem csak hangilag, de személyiségünkben is össze kell hangolódnunk. A zenei és a lelki harmóniát is szeretnénk elérni, megtalálni. Ezért is olyan fontos, hogy a heti egy próbán ha csak teheti, minden tag legyen jelen, azok is, akik esetleg már megtanulták az adott műveket. Mivel a kóruséneklés egy közös hangzás kialakításán keresztül valósul meg és együttes munka, ezért is fontos a próbákon való megjelenés.
Elsősorban a keresztyén kórusirodalomból válogatott, egy-, két- és reméljük, majd háromszólamú művekkel ismerkedünk meg. Ezenkívül gyülekezeti énekeink és azok feldolgozásai is szerepelnek Alkalmanként megtanulunk a keresztyén ifjúsági dalok közül egy-egy gyöngyszemet és szeretnénk majd spirituálékkal is színesíteni a repertoárunkat.
A művek kiválasztása időigényes és nagyon tudatos munka. Legfőbb szempont a művek mondanivalója. Ezt követik, természetesen, a zenei jellemzők. Alapvető szempont még, a kórus hangi adottsága.
Jelenleg heti egy alkalommal, péntekenként 17.30-.18.30 tarunk próbákat a református iskola épületében. A próbák egy rövid beénekléssel, hangképzéssel, többszólamúság fejlesztésével kezdődnek. Ezután kerül sor a választott művek tanulására, gyakorlására. Vannak egyszólamú gitáros vagy zongora kíséretes műveink, egyszólamú kíséret nélküli és kétszólamú dalok is.
            Mint a kórus vezetője, szeretném megragadni az alkalmat egy rövid bemutatkozásra. Zeneiskolát magánének szakon végeztem (1994). 1997-ben református hitoktató lettem. 1999-ben szereztem tanító (angol sp.k.)- református kántor diplomát Nagykőrösön, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai karán. 2002-ben pedig ének-zene tanári szakot fejeztem be sikeresen. 1997 óta tanítok hittant, angolt, zenét.
1999-től dolgoztam a Siklósi Sztárai Mihály Református Ált. Isk. és Óvoda tanáraként. Itt is vezettem gyermekkórust. Jelenleg, már nem ebben az iskolában, hittan tanárként, kántorként, kórusvezetőként tevékenykedem.
A siklósi református gyülekezetben is 1999 óta vagyok jelen (gyermekeim születése miatt kisebb megszakításokkal) mint kántor, kórusvezető és nagy öröm számomra, hogy idén, férjemmel együtt, a gyermek-istentiszteletek tartásába is bekapcsolódhattam.
            Három gyermek édesanyja vagyok.
            Gyermekkorom óta (7 éves) számtalan kórusnak voltam magam is a tagja. Jelenleg is éneklek a Pécsi – Leőwey Klára – Nőikarban. Felemelő zenélni, Istenről zengeni, de ezt közösen tenni, még nagyobb öröm.
            Hiszem és vallom, hogy minden, amink csak van, Istentől kapott ajándék. Így tekintek a hangomra, muzikalitásomra is. Tudom, hogy ezt is Tőle kaptam azért, hogy ezzel Róla tehessek bizonyságot és Őt dicsérhessem. Kívánom, hogy aki felismeri, felismerte, hogy milyen ajándékot kapott az Úrtól, az lehessen jó sáfára a talentumainak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.